Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anmälan och antagning

Här hittar du bland annat information om vem som du ska kontakta om du har frågor om anmälan och antagning till våra kurser och program.

Kurser och program på vår institution

Kurser och program

Antagning till våra kurser

Antagning till våra kurser sker centralt på Lunds universitets antagningsavdelning. För att bli antagen till den kurs eller det program du läser behöver du tacka ja till din plats på www.antagning.se.

Sen anmälan till kurser

Några av institutionens kurser öppnas för sen anmälan efter sista ansökningsdatum. Ansök via: www.antagning.se. Observera att det inte finns någon garanti för att du får en plats på kursen bara för att den är öppen för sen anmälan.

Villkorlig antagning

Om du är villkorligt antagen måste du senast vid kursstart uppvisa din behörighet för att kunna webbregistrera dig på kursen. Information om behörighetskraven hittar du i kursplanen, exempelvis via Lunds universtets centrala webbplats.

För att uppvisa din behörighet kan du antingen kontakta oss direkt i expeditionen (rum 117/119) eller via expeditionen [at] keg [dot] lu [dot] se (expeditionen[at]keg[dot]lu[dot]se). Efter att vi har kontrollerat dina meriter tar vi bort dina antagningsvillkor. Observera att du först därefter har möjlighet att registrera dig på kursen.

Antagning via antagning.se

Sista ansökningsdag inför höstterminen är normalt den 15 april och inför vårterminen den 15 oktober. För våra mastersprogram som även är öppna för internationella sökande är sista ansökningsdag normalt 15 januari inför höstterminen. Antagningen sköts av UHR och du ansöker alltid till våra kurser och program via www.antagning.se. I den internationella omgången så ansöker du via www.universityadmissions.se. Är du programstudent hos oss så måste du vanligtvis ansöka om dina valbara kurser, detta gör du precis som vanligt på www.antagning.se.

Från och med hösten 2011 införde Sverige anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES samt Schweiz. Anmälningsavgiften är 900 kronor.

Läser du på kandidatnivå och funderar på att ansöka till ett mastersprogram så tänk på att noga läsa igenom vilken typ av dokument du behöver skicka in tillsammans med din ansökan. Ofta behöver du skicka in exempelvis CV, Letter of Intent (motiveringsbrev) eller liknande.

Söker du valbara kurser utomlands så är det värt att notera att terminstider kan se annorlunda ut gentemot i Sverige. Även hur många poäng som tas varje termin skiljer sig åt från land till land så se till att ta reda på all nödvändigt information innan du ansöker.

Antagningsservice

Allt om anmälan och antagning på LU websida

Vid frågor

Om du har frågor om din anmälan, dina meriter och antagningsbesked  

Kontakta UHR

Om du har frågor om grundläggande behörighet, meritvärdering och urval

Kontakta Lunds universitets antagningsavdelning

Om du har frågor om särskild behörighet

Kontakta din studievägledare:

  • för fristående kurser i samhällsgeografi och GIS - studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se
  • för fristående kurser i humanekologi och utvecklingsstudier - studievagledare [at] hek [dot] lu [dot] se
  • för kandidatprogram i Samhällsplanering - sgspp [at] keg [dot] lu [dot] se (sgspp[at]keg[dot]lu[dot]se)
  • för Masterprogram i Samhällsgeografi - huge [at] keg [dot] lu [dot] se
  • för Masterprogram i Humanekologi - cps [at] keg [dot] lu [dot] se
  • för LUMID - lumid [at] keg [dot] lu [dot] se