feb
Panelsamtal: Jordhälsa och hållbar livsmedelsproduktion
![jordhälsa och livsmedelsproduktion_kalendariet.jpg bild på en knippe morötter. text och bild](/sites/keg.lu.se/files/styles/lu_article_small_desktop/public/2025-02/jordh%C3%A4lsa%20och%20livsmedelsproduktion_kalendariet.jpg.webp?itok=MnthlZ_p)
Dagens storskaliga jordbruk utarmar vår matjord, rubbar våra ekosystem och hotar på sikt vår matproduktion. Men hur ska jordbruket ställa om för att säkerställa en hållbar matproduktion i ett förändrat klimat – och vilken roll kan olika aktörer i livsmedelsystemet spela för att stödja övergången?
Det här och mycket mer diskuterar Mark Brady, docent i naturresurs- och miljöekonomi vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC) på Lunds universitet, Gunilla Andersson, Malmö stad, och Håkan Rasmusson, ekologisk lantbrukare på Värpinge gård, under ett direktsänt panelsamtal torsdagen den 13 februari kl. 09:00–10:30.
Samtalet modereras av Johan Sparf och är en del av EU-projektet LOESS, som har som mål att öka allmänhetens intresse och kunskap om jordhälsa.
Anmälan
Kostnadsfritt och öppet för alla! Du kan delta på plats på Lunds universitet eller digitalt via Zoom.
Anmäl dig på Vetenskap och Allmänhets hemsida för att få en påminnelse (med zoomlänk) dagen före. Du som deltar på plats får gärna anmäla dig, men det är också fritt fram att bara dyka upp.
Välkommen!
Om evenemanget
Plats:
Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS), Biskopsgatan 5, Hus Josephson (våning 3)
Kontakt:
Cecilia [dot] von_arnold [at] lucsus [dot] lu [dot] se