Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jubileumsstipendium med anledning av 100-års-minnet av Torsten Hägerstrands födelse 2016

Torsten Hägerstrands fond - För främjande av geografisk forskning.

Med anledning av att det den 11 oktober 2016 är hundra år sedan Torsten Hägerstrand föddes utlyses härmed medel ur Torsten Hägerstrands fond för ett jubileumsstipendium med en bred inriktning mot geografi, vilket omfattar kultur-/ekonomisk geografi och/eller naturgeografi. Stipendiet, som skall utgå främst till en yngre disputerad forskare (eller doktorand i slutfasen av sin forskarutbildning) i geografi uppgår till 12 000 kronor. Stipendiet är avsett som resestipendium för planerade framtida konferensresor och/eller fältarbetskostnader. En redogörelse som publiceras på Sällskapets hemsida skall inlämnas till Sällskapet efter genomförd resa.

Ansökan skall omfatta högst två sidor plus nödvändiga bilagor. Till ansökan skall fogas en aktuell CV.

Läs här för mer information